Els empleats de la Generalitat que no puguin teletreballar tindran permís retribuït per cuidar els fills confinats

En cas contrari, podran fer feina a distància 5 dies a la setmana mentre el menor passa l'aïllament

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Els treballadors de la Generalitat que no puguin teletreballar tindran un permís retribuït per cuidar els menors de 12 anys que han de fer aïllament tot i no haver estat contagiats de covid-19. Així ho estipula el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública en una nota interpretativa publicada aquest divendres.

Preferentment, s’intentaran mesures de flexibilitat horària i de torns, però si tot i així no resulta possible l’adequada atenció de l’infant a càrrec, s’autoritzarà el permís per conciliació retribuït. La resta de treballadors que sí que pot fer feina a distància tindrà l’opció de teletreballar cinc dies a la setmana amb flexibilitat horària i torns.

En cas de ser un contacte estret, la situació d’aïllament preventiu del menor s’acredita mitjançant un comunicat de l’escola, o bé amb una declaració responsable.

El Govern ha pres aquesta mesura mentre l’Estat no reconegui una baixa laboral pels pares dels infants que s’han d’aïllar però no estan contagiats, de la mateixa manera que sí que es reconeix pels casos confirmats.

La nota interpretativa recorda que els empleats que tinguin menors a càrrec que han de fer quarantena perquè són positius de coronavirus cobraran una baixa assimilada a la d’accident de treball, costejada per la Seguretat Social. En aquest supòsit, la data d’inici de la incapacitat temporal serà la data en la qual s’acordi l’aïllament, restricció o malaltia del treballador, sense perjudici que el comunicat de baixa s’expedeixi més tard.