Els cinemes i teatres “es podrien obrir en 15 dies”

La consellera de Cultura de la Generalitat, Àngels Ponsa, ha desitjat que en 15 dies es puguin reobrir els cinemes i teatres de Catalunya, tancats com a mesura per frenar la incidència del coronavirus: “Voldríem que fos així i treballarem perquè així sigui”.

En declaracions aquest dimecres a Ràdio 4 i La 2 recollides per Europa Press, ha condicionat aquesta reobertura a les dades epidemiològiques, i ha defensat que el departament sempre ha dit que l’índex de velocitat de contagi (rt) havia d’estar “al 0,9 sostingut” per reobrir.

Estan preparant un pla de represa de l’activitat i Ponsa ha subratllat que estan donant ajudes amb línies a treballadors del sector tècnic, creatiu i a empreses culturals, així com una línia de subsidis conjunta amb la Conselleria de Treball.

La consellera ha lamentat el col·lapse dels ajuts de la Generalitat a autònoms: “Ens hem equivocat com a Govern. Em sap molt greu, no queda més remei que demanar disculpes”.

Sobre les ajudes per a la cultura, ha dit que han calculat els diners corresponents a un mes de tancament i està convençuda que hi haurà suficient, i, si les mesures s’allarguen, “hi hauria un import equivalent al temps que fos necessari”.