Els catalans han mantingut el seu estat de forma tot i el confinament

Un estudi de la pàgina especialitzada en running Diari d’una Marató demostra que els catalans han mantingut la forma durant el confinament. Així es desprèn d’un estudi que han fet entre els seus milers d’usuaris digitals.

A la pregunta de “¿amb quina forma has acabat el confinament?”, el 57% va indicar que millor o igual que abans, mentre que el 43% va assenyalar que està en pitjor forma que abans. Sorprèn que de 58% que va indicar que està millor o igual que abans, el 24% ha acabat la desescalada en millor forma que abans de l’Estat d’Alarma.

Entrenadors virtuals
El 57% ha seguit fent esport a casa ajudat dels entrenadors virtuals o online. Molts van recórrer a aquests nous mètodes d’entrenament davant la impossibilitat de fer cardio a casa, ja que el 62% dels enquestats no disposa a casa d’una cinta per córrer, màquina d’spinning o màquina el·líptica.

Nous runners, però sense mascareta
Un 31% dels enquestats s’ha apuntat a la moda del running i ha començat a córrer després del confinament quan abans no ho feia. El confinament ha fet que un 19% torni a calçar-se les sabatilles de running i surti a córrer després de portar un llarg període sense fer-ho. Això sí, un 77% afirma que ha sortit a córrer sempre sense mascareta.

Els espanyols, en bona forma
El confinament ha estat llarg, però ens hem cuidat. A la pregunta de, “com qualificaries la teva alimentació durant el confinament?”, la majoria s’aprova, amb una mitjana de 7 sobre 10.

I finalment, a la pregunta de “com qualificaries el teu estat de forma actual?”, la majoria es posa un notable alt, sent el 8 sobre 10 la nota mitjana.

Des de Diari d’una Marató afirmen que durant la pandèmia han vist com els seus continguts sobre receptes sanes i articles de rutines d’exercicis per fer a casa multiplicaven el seu trànsit fins per 5.