El volcà de La Palma entra en fase extrema

El volcà de La Palma ha entrat en una fase encara més explosiva en el seu sisè dia d’erupció. Arran d’aquesta intensificació, i en especial la presència de cendra fina suspesa en l’aire, les autoritats de l’illa s’han vist obligades a implementar més mesures de seguretat, que inclouen noves evacuacions i el confinament de dos barris. A més, almenys dues aerolínies han cancel·lat els seus vols a causa de la baixa visibilitat.

Confinament
La direcció del Pla Especial de Protecció Civil davant de Risc Volcànic (Pevolca) ha ordenat aquesta tarda a la població que encara no hagi estat evacuada dels barris de Tajuya, Tacande de Arriba i Tacande de Abajo, en La Palma, que es confini als seus habitatges. En un missatge emès pel 112 de les Canàries, el Pevolca explica que l’explosivitat de l’erupció que va començar diumenge s’ha intensificat i ha augmentat l’expulsió de material piroclàstic. Segons els experts, cada vegada és més forta també l’emissió de cendra.

Vols cancel·lats
La companyia aèria Canaryfly ha cancel·lat de manera temporal tots els seus vols amb origen i destinació La Palma a causa de l’evolució de la situació volcànica, ha informat aquest divendres en un comunicat. L’aerolínia, pendent de l’evolució de la situació, s’ha vist obligada a prendre aquesta decisió per poder garantir la seguretat de tots els seus vols, de la mateixa manera que ho ha hagut de fer la companyia Binter, que a més ha suspès les seves connexions amb La Gomera. Binter ha informat en un comunicat que s’ha vist obligada a prendre aquesta decisió per causes de força major, ja que en les últimes hores la situació de la cendra en suspensió “ha empitjorat considerablement”.