El toc de queda s’acabarà el 21 de gener

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Govern aixecarà el confinament nocturn el 21 de gener. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, assegura que les mesures preses abans de Nadal han tingut efecte i està millorant la situació epidemiològica. Patrícia Plaja ha destacat aquest dimarts que Catalunya està detectant indicis de millora en l’evolució de la sisena ona de la pandèmia del coronavirus i ha avançat que l’Executiu català no contempla prorrogar el toc de queda nocturn més enllà del 21 de gener.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha explicat que les últimes dades epidemiològiques mostren que la velocitat de transmissió del virus està baixant i està començant una desacceleración, per la qual cosa la previsió del Govern és que els pròxims dies s’arribi al “pic o com a mínim a un altiplà”.

Per a ella, les mesures aplicades pel Govern abans de Nadal estan funcionant i, encara que creu que encara no pot haver-hi una relaxació de les mesures, sí que ha expressat la voluntat del Eejcutivo de “flexibilitzar les mesures” quan sigui possible, com no prorrogar el toc de queda nocturn quan finalitzi el termini vigent actual el 21 de gener.