El toc de queda, completament descartat

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha posat en valor l’elenc de documents de mesures acordades pel Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut perquè les comunitats autònomes puguin prendre mesures davant l’increment de contagis i ha descartat el plantejament de Castella i Lleó de tornar a imposar un toc de queda general.

“No està sobre la taula”, ha tancat Darias en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut.

De fet, Darias ha fet referència al fet que aquestes mesures plantejades per Castella i Lleó coincideixen, en certa manera, amb les propostes que va fer dimarts la Ponència d’Alertes del Ministeri de Sanitat que, entre altres coses, plantejava tancar l’oci nocturn i estudiar la possibilitat d’aplicar un nou toc de queda.

Finalment, el Consell Interterritorial no ha debatut aquestes mesures i Darias ha reafirmat els documents de mesures aprovats en el si del Consell Interterritorial perquè els diferents Executius autonòmics puguin restringir sense haver de recórrer a altres noves mesures a nivell nacional.