El taxi aeri serà una realitat en el 2025

El vehicle podrà arribar als 300 quilòmetres per hora

La startup catalana Advanced Air Mobility (AAM) ha creat un prototip de taxi aeri 100% elèctric que podrà arribar als 300 quilòmetres per hora, per estalviar temps en desplaçaments urbans i interurbans.

La companyia preveu que el preu del viatge sigui “semblant al del taxi convencional, establint les tarifes amb relació als minuts de vol en lloc dels quilòmetres”, informa la Conselleria d’Empresa i Treball de la Generalitat aquest diumenge en un comunicat.

L’empresa, que fa sis anys que desenvolupa la idea, calcula que cada persona reduirà una quarta part dels seus viatges diaris, urbans i interurbans, el que suposarà un estalvi de 200 a 300 hores l’any.

Podrà fer servir les pistes dels heliports, i la cabina permet el desplaçament de dues persones sense la presència de pilot, ja que el vol és autònom.

Cada model d’aerotaxi costarà uns 200.000 euros i preveuen que es pugui comercialitzar des de 2025, “amb la prioritat de començar el negoci als Estats Units”.

AAM, amb seu a Barcelona i 7 treballadors, acaba d’iniciar una ronda de finançament d’1 milió d’euros, i el 2019 es va beneficiar de les ajudes Startup Capital d’Acció, que destina fins a 75.000 euros a cada empresa emergent per executar el seu pla empresarial.

La startup forma part del nou programa Catalonia Exponential Leaders d’Acció (Generalitat), que identifica les empreses referents en disrupció a Catalunya per impulsar la seva transformació.