El sector del taxi alerta que està en “fallida tècnica” i anuncia mobilitzacions

Els col·lectius més representatius de l'AMB lamenten estar "abandonats" per les administracions

Sis agrupacions de taxistes han alertat aquest dimarts que el sector està en “fallida tècnica” i en un comunicat conjunt han anunciat mobilitzacions. Stac, Elite Taxi, ATC, Anget Taxi, Pak Taxi i T.L.U. criden a fer una marxa lenta des de l’avinguda Maria Cristina de Barcelona fins al passeig de Gràcia el dilluns 26 d’octubre a les nou del matí, seguida d’una concentració a dos quarts d’onze davant la Delegació del Govern, on els taxistes proposen fer una assemblea per decidir accions futures.

Les entitats lamenten que els taxistes estan “abandonats” per les administracions i reclamen, entre d’altres, una moratòria “immediata” de tots els préstecs vinculats a l’explotació i ajuts directes per “evitar la ruïna de milers de companys”.

Les sis entitats consideren que hi ha un gran volum de taxistes en situació d’emergència “extrema” i alerten que tots els ajuts que tenen “no són més que préstecs” atès que “difícilment es podran justificar” els criteris que exigeixen les mútues.

Així, a banda de la moratòria i dels ajuts directes, també demanen facilitar l’accés a la prestació i també la justificació; mesures excepcionals que garanteixin la supervivència del taxi com a servei públic, i obrir “amb caràcter urgent” una via de diàleg amb el Govern.