Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

El president del PIMEC reclama posar en funcionament el règim sancionador per a la morositat

Adverteix que la morositat comporta la pèrdua de liquiditat per a pimes i autònoms

El president de Pimec, Antoni Cañete, ha exigit accelerar el tràmit de la proposició de llei que es troba al Congrés dels Diputats per engegar un règim sancionador de la morositat.

Ho ha dit en l’acte de la patronal ‘La lluita contra la morositat en les relacions comercials’, en el qual ha assenyalat que la morositat és una de les “principals causes” de la pèrdua de liquiditat per a pimes i autònoms, segons un comunicat de Pimec.

Cañete ha insistit que la morositat és un aspecte que “afecta molt negativament la viabilitat” de les companyies i la seva competitivitat, la qual cosa fa perdre teixit productiu i llocs de treball.

També ha lamentat que malgrat la llei, les clàusules abusives que imposen molts contractes i l’incompliment dels terminis legals de pagament “continuen presents en el mercat”.

Per Cañete, darrere els impagaments hi ha molta més transcendència, com ara “posicions de domini per capacitat o dimensió” que es fan servir per abusar, fet que produeix retards en les transaccions comercials de les pimes.

I ha tornat a demanar que les empreses moroses no puguin accedir als fons europeus perquè “només prenent aquesta mesura s’injectarien més de 100.000 milions” de liquiditat principalment a pimes i autònoms.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Terrassa impulsa una campanya per promoure el voluntariat entre el jovent

Notícia següent

Els estudiants aixequen l’ocupació del rectorat de la UB

Notícies relacionades