El nou robatori del segle: emportar-se vedells

Furtava el bestiar per a posteriorment portar-los fins a una explotació ramadera

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Civil ha detingut a una persona pel robatori de diversos vedells, que tenia en una explotació donada de baixa des de 2018; a Retuerta del Bullaque (Ciudad Real).

Els fets es van produir fa unes setmanes quan els agents de la Guàrdia Civil de Seguretat Ciutadana de Retuerta del Bullaque i Porzuna van rebre una informació relacionada amb el furt de diversos vedells i sobre la possible existència en la localitat de Porzuna d’una explotació ramadera en la qual es poguessin estar emmagatzemats, vedells sostrets procedents de la localitat de Retuerta del Bullaque.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat, d’especial rellevància resultava que de la informació obtinguda s’apuntaven dades sobre un home veí de la localitat de Retuerta del Bullaque com la persona que furtava el bestiar per a posteriorment portar-los fins a l’explotació ramadera en Porzuna propietat del seu avi.

Tot l’anterior va iniciar una recerca amb les sospites de la participació d’aquesta persona en els furts comesos, pels quals es van realitzar les indagacions oportunes per a esclarir aquests delictes i poder finalment detenir al presumpte autor.

Després de sol·licitar-se a l’Oficina Comarcal Agrària informació sobre l’explotació referida amb anterioritat es va obtenir que es trobava de baixa des de març de 2018 sense haver-se declarat mai com a explotació per a bestiar boví.

EXPLOTACIÓ DE L’OPERACIÓ

Finalment, agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) i Guàrdia Civil de Seguretat Ciutadana, van realitzar una inspecció en l’explotació ramadera on es van trobar 5 vedells sense cap registre.

Fins avui han estat reconeguts part dels vedells sostrets, els quals ja han estat retornats als seus legítims propietaris.

Per l’anteriorment exposat, els agents van procedir a la detenció d’aquesta persona com a presumpte autor de dos delictes de furt de vedells de 7 i 3 mesos en la localitat de Retuerta del Bullaque (Ciudad Real).

El detingut utilitzava l’explotació ramadera del seu avi que estava de baixa des de 2018 situada en la localitat de Porzuna, per a emmagatzemar els vedells sostrets en la localitat de Retuerta del Bullaque. Les diligències juntament amb el detingut han estat lliurades en el Jutjat de Guàrdia de Ciudad Real.