El Govern vol aplicar toc de queda en 62 municipis

La mesura entrarà en vigor quan l'aprovi el TSJC i afectaria a municipis de més de 20.000 habitants

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Govern vol aplicar el confinament nocturn als 62 municipis catalans de més de 20.000 habitants amb un índex superior a 125 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els últims 7 dies, després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va limitar a 19 els municipis amb aquesta mesura.

Segons un comunicat del Govern d’aquest divendres, la mesura començarà a aplicar-se una vegada l’aprovi el TSJC i també es prohibeiran els desplaçaments i la circulació entre l’1 i les 6 hores en els municipis de més de 5.000 habitants, que presentin un índex d’incidència acumulada igual o superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els últims 7 dies.

Amb aquest canvi, quedarien afectats un total de 62 municipis, incloses les capitals catalanes –Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona– i àrees metropolitanes.

El Govern ha concretat que s’exclouen d’aquesta prohibició els desplaçaments de caràcter essencial “que cal justificar adequadament”, i defensa aquestes mesures per reduir les interaccions socials en horari nocturn.

Assegura que la mesura proposada és “necessària i proporcionada” amb l’objectiu de control de la cinquena ona de la pandèmia, ja que s’estableix amb un criteri selectiu en municipis de més de 20.000 habitants en una situació epidemiològica reconeguda per les autoritats sanitàries com de molt alt risc.

A més, la resolució apel·la a un informe de l’Agència de Salut Pública que diu que ampliar la mesura del confinament nocturn a aquests municipis és “necessari i està justificat” com a mesura de salut pública per disminuir la circulació i transmissió del Covid-19, així com el nombre de casos i hospitalitzacions.

El Govern també fa referència al document d”Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de Covid-19′ aprovat al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en la seva versió del 2 de juny de 2021, que estableix que una incidència acumulada de casos diagnosticats en els últims set dies superior a 125 casos per 100.000 habitants és un “indicador de valoració de risc molt alt”.