El Govern reclama controls de covid-19 en els transports provinents de Madrid

La Generalitat es posa a disposició d'AENA i d'Adif per implementar també inspeccions des de Catalunya

El Govern ha tornar a reclamar aquest diumenge a l’Estat l’aplicació immediata de controls de covid-19 en els viatgers provinents de Madrid via AVE, tren convencional o avió. El Departament de Territori i Sostenibilitat critica que sis dies després el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana encara no hagi respost la missiva que va adreçar el conseller Damià Calvet, demanant mesures que permetin detectar en origen persones amb simptomatologia i així poder evitar que es desplacin a diferents destinacions. En paral·lel, la Generalitat s’ha posat a disposició d’Aena i Adif per tal de “treballar conjuntament” en la implementació de controls de temperatura en origen també des de Catalunya.
Es tractaria de controls tèrmics, amb presència d’equips de gestors, que permetrien realitzar in situ els tests a les persones a qui s’hagi detectat febre i que controlarien i gestionarien els moviments de casos sospitosos i de positius, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat.
El conseller Calvet ofereix en tot moment “treballar de forma coordinada” amb les diferents administracions per controlar la dispersió dels contagis i demana aplicar “amb la màxima celeritat” totes les mesures proposades.