El Govern i les universitats acorden reduir l’activitat als campus

Les classes d'aquest dimarts es mantenen perquè la mesura es farà efectiva "els propers dies"

Fotografia d'arxiu de la biblioteca de Cappont de la Universitat de Lleida. UDL.

El Govern i les 12 universitats catalanes han acordat aquest dilluns reduir l’activitat presencial als campus universitaris durant els propers 15 dies per contribuir a contenir la pandèmia del Covid-19 a Catalunya.

La reducció s’aplicarà a les classes teòriques però no a les pràctiques ni a les activitats d’investigació, segons el que s’ha acordat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya, informa la Generalitat en un comunicat.

La finalitat d’aquesta mesura és reduir la mobilitat de la comunitat universitària, com va demanar aquest diumenge el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en plantejar que les universitats fessin les classes online durant els propers 15 dies davant l’augment de casos de Covid-19 a Catalunya.

Però les classes i les activitats universitàries previstes per a aquest dimarts es duran a terme com estaven previstes, ja que la mesura es farà efectiva en “els propers dies”.

Els rectors de les universitats catalanes s’han posat “a la disposició de les autoritats sanitàries per a l’adopció, si s’escau en el futur, de noves mesures de contenció de la pandèmia”, ha informat la Generalitat.

El Consell Interuniversitari ha recordat que les universitats són espais segurs i que “l’objectiu de reduir temporalment la docència presencial és aconseguir la disminució de l’activitat induïda, com és la mobilitat de les persones”.