El Govern estudia si és possible recuperar el toc de queda

Vilagrà justifica la voluntat de mantenir la restricció de la mobilitat pel risc de contagi i la pressió hospitalària

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Govern està analitzant si és possible “mantenir almenys per als municipis més grans i amb una incidència més alta el toc de queda” després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), segons ha afirmat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

La consellera ha assenyalat que preveuen prendre la decisió corresponent aquest divendres al matí. Vilagrà ha defensat que el toc de queda és una mesura que els experts diuen que “ha funcionat” i ha justificat que plantegessin mantenir-lo perquè Catalunya es troba encara en “risc alt” de la covid-19 i la pressió hospitalària continua sent molt elevada. Vilagrà ha afegit que reforçaran els dispositius policials per evitar ‘botellón’ als carrers.

En una nota, el Govern assenyala que, a més de la situació actual de la pandèmia, l’augment de la mobilitat associada a l’estiu i la variant Delta justificaven “l’adopció, temporal i acotada” del toc de queda i assegura que comparteix que aquesta restricció “ha de ser una mesura excepcional”.