El govern espanyol tornarà totes les multes posades durant el primer estat d’alarma

El govern espanyol ha ordenat crear un equip de treball per a tornar totes les multes que es van imposar als ciutadans durant el primer estat d’alarma a causa de la covid-19 i anul·lar els expedients que l’administració encara tramitava, segons fonts del Ministeri de Política Territorial.

Després de la resolució del Tribunal Constitucional que va declarar inconstitucional el primer estat d’alarma –i ha de decidir sobre el segon–, el Govern central ha creat equips de treball amb totes les seves subdelegacions i delegacions, en els quals també participen l’Agència Tributària, la Delegació d’Economia, el Tresor Públic i Política Territorial.

Amb l’assessorament d’equips informàtics, el Govern central retornarà “d’ofici” la quantitat que es va cobrar per les sancions que es van imposar en compliment de l’estat d’alarma. Per això, s’habilitarà un mecanisme perquè els ciutadans consignin un compte bancari a la qual fer la transacció.

En l’equip participen les subdelegacions i delegacions del Govern central de totes les comunitats autònomes excepte Catalunya i el País Basc, que tenen la competència en aquesta matèria transferida. De fet, el vicelehendakari i conseller basc de Seguretat, Josu Erkoreka, ja va anunciar a principis d’octubre que es faria la devolució.