El govern espanyol reserva 1.011 milions per comprar la vacuna contra la Covid-19

Montero assegura que la inversió en política sanitària creixerà un 75,3% en comparació amb els últims pressupostos

El govern espanyol reserva 1.010,8 milions d’euros per comprar la vacuna de la covid-19. Així consta al projecte de pressupostos generals de l’Estat que ha presentat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, al Congrés dels Diputats en una compareixença en la qual ha assegurat que els comptes són “històrics” i tenen xifres de despesa “de vertigen”.

La dotació del ministeri de Sanitat, l’encarregat d’adquirir les vacunes, creixerà un 40% durant el 2021. Durant l’any que ve es destinarà 7.330 milions d’euros a política sanitària, un increment 3.149 milions més respecte a l’exercici anterior.

La també portaveu de l’executiu ha detallat que la política sanitària serà una de les partides que més pugi en els comptes amb un creixement del 75,3%.

Montero ha detallat que amb aquestes partides es vol finançar el canvi tecnològic del sector, programes d’adquisició de medicaments crítics en temps de pandèmia i el pla de millora del sistema de salut pública per prevenir possibles malalties en el futur.

L’executiu de Pedro Sánchez també es marca com a objectiu reforçar el nivell d’atenció primària i en el rastreig dels contagis.