El govern espanyol reforça l’estructura del Ministeri de Sanitat amb la creació d’una Secretaria d’Estat

Ho justifica per la necessitat de control de possibles rebrots i argumenta que millorarà la coordinació amb les CCAA

Imatge d'arxiu del president espanyol, Pedro Sánchez.
El govern espanyol ha reforçat l’estructura del Ministeri de Sanitat amb la creació d’una Secretaria d’Estat de Sanitat, com a òrgan superior del departament, segons recull el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). L’executiu argumenta que la decisió respon a “la necessitat de reforçar el Ministeri de Sanitat de cara al control de possibles rebrots de la malaltia, així com davant l’aparició de noves malalties de potencial pandèmic”. Amb la Secretaria d’Estat de Sanitat s’ampliarà la “direcció de primer nivell”, segons un comunicat del departament pilotat pel ministre Salvador Illa, i millorarà “de forma substancial la coordinació i cooperació entre les administracions públiques implicades”, com les CCAA.
El nou òrgan serà “el nivell adequat per realitzar dita interlocució”. Donarà suport al ministre en la comunicació de les polítiques sanitàries i decisions adoptades, “dotant de major transparència a l’acció del govern”, i “permetrà anivellar la interlocució del Ministeri” tant en l’àmbit estatal com internacional.
A més, l’executiu també reforçarà la presència de les polítiques sanitàries en els òrgans col·legiats del govern espanyol i el Ministeri de Sanitat comptarà amb dos representants en la Comissió General de Secretaris d’Estat i Subsecretaris.