El govern espanyol proposa un augment del salari mínim de 15 euros

La CEOE s'oposa a l'augment perquè "no és el moment"

El govern espanyol ha portat aquest dimecres a la Taula del Diàleg social una proposta d’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) –actualment 950 euros- de 15 euros per al 2021, i 31 euros cada any per al 2022 i 2023, segons han afirmat els sindicats. D’aquesta manera el SMI quedaria fixat en 965 euros al 2021, 996 al 2022 i 1.027 al 2023, quan expira la legislatura.
El secretari d’Estat d’Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, no ha confirmat la xifra “perquè aquest és un procés de negociació dinàmica” on l’executiu busca un acord també amb la patronal. En tot cas ha recordat que l’informe dels experts apunta a una forquilla d’entre 12 i 19 euros per al 2021.
Tot plegat després d’una reunió que els sindicats han valorat positivament i que ha coincidit amb l’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’un augment “imminent” del SMI.

Amb tot, els sindicats encara consideren insuficient la proposta. CCOO ha apuntat que cal que el salari mínim mantingui el poder adquisitiu tenint en compte la inflació i el fet que l’Estat viu el creixement econòmic més important dels últims anys.

La CEOE s’oposa a l’augment. El president de la patronal, Antonio Garamendi, ha afirmat aquest dimecres en una entevista a Telecinco que “no és el moment” d’augmentar el salari mínim perquè “contraurà l’ocupació”.