El govern espanyol presentarà el passaport covid la setmana que ve

La fira de turisme tindrà un format "híbrid" amb presència física de més de 60 països

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El govern espanyol presentarà el passaport covid divendres de la setmana que ve a Fitur, la Fira Internacional de Turisme que tindrà lloc a Madrid. La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ho ha avançat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de l’edició d’enguany.

 

“Presentarem el certificat digital verd que s’implementarà a partir de juny”, ha dit Maroto, que ha concretat que es farà divendres a les 11 h amb presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias. Maroto ha expressat que Espanya vol que la Comissió Europea aprovi “al més aviat possible” el passaport covid.

Maroto ha explicat que les proves pilot del certificat començaran “probablement” la setmana que ve i que hi ha 10 destins d’Espanya que han demanat participar-hi. La ministra ha dit que les proves es faran en coordinació amb la Unió Europea.

L’edició 2021 de Fitur serà “híbrida” amb presència física de més de 60 països. De fet, Maroto ha remarcat que el govern espanyol ha considerat viatge essencial l’assistència a la fira per facilitar els desplaçaments dels assistents. “Tenim vocació internacional”, ha dit. També es podran seguir els actes en línia.

Segons Maroto, Fitur serà un “punt d’inflexió per a la reactivació del sector”. “Espanya està preparada per obrir-se al món”, ha afirmat.