El govern espanyol descarta congelar de les pensions

Escrivá aposta per centrar els ERTO als sectors més afectats

Imatge d'arxiu d'un Consell de Ministres encapçalada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. ACN

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha apostat aquest divendres per centrar els ERTO en els sectors més afectats, perquè “podem gastar el que podem gastar” i “el recorregut pressupostari que ens queda és limitat”. En una entrevista a Onda Cero, Escrivá també ha promès que el seu executiu no es planteja a hores d’ara una congelació de les pensions. També ha apuntat que espera que d’aquí a final de mes l’Ingrés Mínim Vital arribarà ja a 150.000 llars.

El ministre no ha descartat, però tampoc ha confirmat, que el seu executiu congeli el sou dels funcionaris públics. “En una etapa com l’actual es preparen molts escenaris, es fan diferents alternatives i s’intenta casar els comptes amb diverses aproximacions”, i per tant “és lògic que circulin informacions d’aquest tipus”.

Pel que fa a les pensions, ha negat que les pretengui congelar. “El nostre objectiu és esvair la incertesa sobre els mecanismes del manteniment del poder adquisitiu de les pensions de manera permanent, i establir, un cop ho aprovi el Pacte de Toledo”, una regla fixa d’actualització.