El Govern espanyol decreta l’estat d’alarma a Madrid

El Consell de Ministres ha aprovat, en la reunió de caràcter extraordinari d’aquest divendres, la declaració de l’estat d’alarma per restablir les restriccions a la mobilitat a la Comunitat de Madrid que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va tombar, i que implicaven el confinament perimetral de la capital i nou grans municipis més, segons informen a Europa Press fonts de La Moncloa.

En la conversa que han mantingut el president del Govern central, Pedro Sánchez, i la de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, tocades les 12.00 hores el cap de l’executiu li ha traslladat que s’ha de protegir la salut pública i que s’aprovarà l’estat d’alarma. No obstant això, han acordat que aquests propers 15 dies els equips contiuïn parlant.

Aquesta decisió es produeix després que Ayuso hagi trucat al president del Govern central quan ha començat el Consell de Ministres extraordinari, malgrat que el cap de l’executiu, “per cortesia”, va decidir posposar aquesta reunió de les 8.30 a les 12.00 per donar-li més temps.

Aquestes fonts expliquen que la vicepresidenta primera Carmen Calvo, que ha presidit la reunió del Consell de Ministres en absència de Sanchez, s’ha posat en contacte amb Aguado per comunicar-li que acabava d’arrencar el Consell de Ministres i que la presidenta no havia trucat al president.