El Govern destina prop de 4 MEUR a impulsar el consum de fruita i llet entre els escolars

La Generalitat vol promoure hàbits saludables i reduir els nivells d'obesitat dels infants

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El Govern ha aprovat el pressupost per a una nova campanya de promoció i subministrament de fruites i llet a l’alumnat escolar per al curs 2020-2021, a la qual es destinarà 3.796.000 euros. Gairebé 2,4 MEUR (milions d’euros) es destinaran al Pla de consum de fruita i hortalisses, mentre més d’1,4 milions seran per al Pla de consum de llet.
L’objectiu, destaca el Govern, és contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània i reduir els nivells d’obesitat, un cop constatat que el consum de fruita, hortalisses i de llet líquida entre els infants és més baix del que seria recomanable.

La campanya es desplegarà entre els mesos de novembre de 2020 i juny de 2021, cofinançada amb fons europeus i amb el suport dels departaments d’Agricultura, Ensenyament, i Salut. Amb els 3,7 MEUR aprovats aquest dijous al Consell Executiu, el Govern preveu distribuir a les escoles almenys 18 peces de fruita i hortalisses i 12 litres de llet sencera UHT a cadascun dels infants que participin en els plans.

Està previst que els aliments es reparteixin a prop de 1.300 escoles d’arreu de Catalunya i se’n beneficiïn uns 300.000 nens i nenes de 2on cicle d’Educació Infantil -de 3 a 6 anys- i tota l’Educació Primària -de 6 a 12 anys-. Els plans, que es van iniciar fa dotze cursos i van començar a 213 escoles i amb 50.000 alumnes, “han tingut una evolució molt positiva al llarg dels anys”, celebra el Govern.

L’any passat, atesa la suspensió de l’activitat educativa com a conseqüència de la covid-19, el Departament d’Agricultura va lliurar a la fundació Banc dels Aliments els aliments dels Programes de fruita i hortalisses i de llet del curs 2019-2020 que no van poder ser distribuïts a les escoles.

Aquests programes tenien previst abastir els centres escolars amb prop de 16.000 quilos de fruita i 174.000 litres de llet entre els mesos de març i maig, que finalment es van destinar a persones en situació de vulnerabilitat mitjançant la xarxa d’entitats d’iniciativa social abastides pel Banc dels Aliments

La Comissió Europea, responsable dels programes de fruita i llet a les escoles, va donar la seva conformitat a la reconducció del pla durant aquell període d’excepcionalitat.