La Covid-19 genera un gran impacte en les persones amb trastorns alimentaris

La recerca mostra que la pandèmia planteja desafiaments addicionals i únics per a les persones amb trastorns alimentaris.

La pandèmia de COVID-19 està tenint un impacte profund i negatiu en nou de cada deu persones amb experiència en trastorns alimentaris, segons revela un nou estudi de la Universitat de Northumbria, al Regne Unit, que publica el ‘Journal of Eating Disorders’.

Si bé és evident que el brot de COVID-19 està tenint un efecte significatiu en la població mundial, la recerca duta a terme per acadèmics de Departament de Psicologia de Northumbria mostra que la pandèmia planteja desafiaments addicionals i únics per a les persones amb trastorns alimentaris.

L’estudi es produeix després de les crides de la comunitat científica per investigar les conseqüències de la pandèmia en la salut mental per als grups vulnerables, com la gent gran i aquells amb afeccions mentals greus, inclosos aquells amb experiència en patologies alimentàries.

A més de crear consciència sobre l’impacte de la pandèmia a les persones afectades per trastorns alimentaris, els resultats tenen el potencial d’influir en les futures disposicions, orientació i polítiques dels serveis de salut.

Durant les primeres etapes del confinament per la pandèmia al Regne Unit, les doctores Dawn Branley-Bell i Catherine Talbot van enquestar a persones de tot el país que actualment estan experimentant o en recuperació d’un trastorn alimentari.