El Corte Inglés, nou punt de vacunació

Madrid està encallada amb la campanya de vacunació. La capital espanyola es troba a la cua de tots els indicadors.

És la que té un estoc més important de dosis sense administrar, més d’1,3 milions, cosa que representa el 21,4% de les emmagatzemades a l’Estat. Però tot i tenir una important concentració de recursos sanitaris per metre quadrat, és també en la que menys persones han rebut almenys una dosi entre la població de més de 40 anys: un 85,7%, mentre que la mitjana espanyola és del 88,8% i la catalana del 86,4%.

Des d’aquest dimecres tots els majors de 30 anys poden vacunar-se tant en un local d’El Corte Inglés al centre de Madrid, com a la ciutat financera del Santander a Boadilla del Monte (als afores de la capital) i en una seu d’Acciona a Alcobendas –en la majoria de casos cal anar-hi en cotxe i estan concentrats al nord de la capital, la zona més rica–.

Ayuso ha decidit encomanar-se a l’ajuda de les empreses per impulsar la vacunació entre els més joves i que siguin sanitaris d’aquestes companyies qui la duguin a terme. A diferència de Catalunya, a Madrid pràcticament no s’està vacunant en centres de salut i, de fet, se’n tancaran 41 aquest estiu.