El ‘burnout’ serà la propera pandèmia

Avatar photo

La salut mental és un factor global i universal que afecta totes les persones, independentment de la nacionalitat, l’edat i el gènere. La salut física i mental tant dels líders com dels treballadors s’ha deteriorat en comparació amb l’enquesta “Resetting Normal” del 2020. No en va, 1 de cada 3 reconeixen que la seva salut física i mental ha anat a pitjor en aquest darrer any. Per tant, el benestar i la salut mental és un repte clau pel futur de les empreses i els comandaments superiors.

A Espanya, el 37% dels treballadors confessa que la seva salut mental va empitjorar després de la pandèmia, fet que suposa estar 5 punts percentuals per sobre si ho comparem amb la mitjana global (32%). Aquest percentatge s’estén fins al 55% de la població a Polònia. En una situació millor es troben els enquestats procedents de la Xina, ja que únicament el 7% manifesta haver patit un empitjorament.

Pel que fa a la salut física, el 32% dels empleats espanyols declara que se sent més feble que fa un any. Aquesta dada torna a superar la mitjana global (28%). Si es desgranen els percentatges per països, Grècia, amb un 55%, és el país que més s’ha vist ressentir la salut física dels seus treballadors. Al costat contrari hi ha la Xina amb tan sols un 6%.

El burnout és una preocupació clau ja que ha estat un problema important durant el darrer any. A Espanya, gairebé 4 de cada 10 professionals revelen que han patit la síndrome del treballador/a cremat/da durant els darrers 12 mesos, en línia amb la dada a nivell global (38%).

Els romanesos i turcs són els que més ho han patit (68% i 54%, respectivament), mentre que els alemanys i els japonesos, els que menys (27% i 20%, respectivament).

A més, hi ha una gran desconnexió entre com se sent el personal esgotat i les expectatives que té sobre la manera com aquest problema s’abordarà en el futur, especialment a Espanya, on únicament el 14% dels consultats creu que la seva empresa proporcionarà coaching per prevenir el burnout en un futur. El percentatge de mitjana global és del 17%. A Turquia, amb un 38%, hi ha els professionals més optimistes. Al Japó, els més pessimistes (4%).

A mesura que mirem més enllà de la pandèmia, som més conscients de la importància de disposar dajuts per a la salut mental en làmbit laboral. Ja era una preocupació creixent abans de la COVID-19, i, d’ara endavant, els treballadors esperen que les empreses apliquin les mesures adequades per contribuir al benestar a la feina. En realitat, és un problema massa important per ser ignorat.

A Espanya, a 4 de cada 10 managers no els ha resultat fàcil manejar els seus equips en temes de salut mental (41%) i esgotament o burnout (43%).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Colau garanteix que el Primavera Sound podrà repetir l’edició ampliada a dos caps de setmana el 2023

Notícia següent

L’Ajuntament de Girona preveu invertir gairebé 700.000 euros en la transformació digital de la ciutat

Notícies relacionades