El bolígraf pistola, la curiosa arma del gerent d’un local

La Guàrdia Civil ha desenvolupat una operació per a esclarir la tinença d’una arma prohibida, que s’ha saldat amb la detenció del gerent d’un club de Múrcia, que tenia en la barra del local un bolígraf pistola, segons van informar fonts de la Benemèrita en un comunicat.

Les actuacions es van iniciar el passat estiu quan, gràcies a la col·laboració ciutadana, la Guàrdia Civil va ser alertada que una persona tenia una arma prohibida, per la qual cosa, a causa de l’alt grau de perillositat d’aquesta mena d’armes artesanals, immediatament es va obrir la corresponent recerca per a verificar els fets i, en el seu cas, esclarir-los.

Les primeres perquisicions practicades van portar als especialistes de Policia Judicial de la Guàrdia Civil fins a un club d’alternació del municipi de Múrcia, on el seu propietari, pel que sembla, tenia una arma prohibida, en aquest cas una arma de foc de fabricació artesanal.

Una vegada obtinguts tots els indicis necessaris, la Guàrdia Civil ha efectuat la inspecció de l’establiment, on els investigadors van descobrir un objecte metàl·lic ocult en la barra del local, en aparença similar a un bolígraf, però més pesat.

Els guàrdies civils van realitzar un examen més minuciós i van constatar que del que realment es tractava era d’un bolígraf pistola, una arma de fabricació artesanal i d’un  tret, i que revesteix una gran perillositat per la seva fàcil ocultació i escassa precisió.

Després de la inspecció, el gerent de l’establiment -al qual li consten nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni, entre altres tipus delictius- i presumpte propietari de l’arma artesanal va resultar detingut per delicte de tinença d’arma prohibida.

Aquest tipus d’armes només poden disparar un únic projectil, havent de desmuntar el “bolígraf” alimentar l’arma, és a dir, per a introduir un cartutx. A causa de les seves reduïdes dimensions, com en aquest cas, aquest tipus d’armes de fabricació casolana sol utilitzar una munició de petit calibre.

L’escassa precisió que aporten aquestes armes origina que s’hagin d’utilitzen per a efectuar trets a molt curta distància i, a causa del seu reduït calibre, el projectil sol quedar-se a l’interior del cos de la víctima, en moltes ocasions, rebotant a l’interior, la qual cosa augmenta les possibilitats de causar lesions greus en diversos òrgans.