Espanya imposa quarantena a alguns viatgers

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Espanya imposa des de les dotze d’aquesta nit deu dies de quarantena a tots els viatgers procedents de zones considerades d’alt risc, a causa de la variant ómicron del coronavirus que ha aparegut en diversos països del sud d’Àfrica.

El Boletín Oficial del Estado (BOE) publica aquest dilluns l’ordre del Ministeri de Sanitat per la qual s’imposa aquesta mesura restrictiva als vols que arribin a Espanya, amb o sense escales intermèdies, des de qualsevol aeroport situat a Botswana, Eswatini, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbàbue.

Aquest període podrà finalitzar abans si al setè dia el viatger és sotmès a una prova diagnòstica d’infecció activa amb resultat negatiu.

Les proves admeses seran la NAAT o altres basades en tècniques moleculars equivalents, així com els test d’antígens que tinguin un rendiment mínim de 90% de sensibilitat i de 97% d’especificitat.

Durant la quarantena han de romandre en el seu domicili o allotjament i limitar els accessos de terceres persones.

També han de restringir els seus desplaçaments als imprescindibles, com adquirir aliments, productes farmacèutics o de primera necessitat, l’assistència a centres de salut o per causes de força major.