Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Educació permetrà reduir les hores de pràctiques d’FP

També es redueix a mig any l'activitat laboral demostrable per a l'exempció de la part pràctica

El Departament d’Educació publicarà aquest dimarts una resolució amb mesures per solucionar els problemes per fer pràctiques d’FP en l’actual situació, segons ha explicat el director general d’FP, Joan Lluís Espinós, a TV3.

La resolució contempla quatre mesures, la primera de les quals és reduir d’un a mig any d’activitat laboral acreditada per aconseguir l’exempció de les pràctiques. La segona és la reducció “excepcional” de 400 a 220 hores de pràctiques i la tercera la possibilitat que aquestes pràctiques es facin de manera virtual si l’empresa on es fan té implantat el teletreball.

Per últim, es podran substituir les pràctiques per “altres activitats equivalents” que es podran desenvolupar a través dels propis centres.

Espinós ha explicat que hi ha al voltant d’uns 20.000 estudiants d’FP que han de fer pràctiques però no ha concretat quan es veurien afectats per la impossibilitat de fer-les en l’actual situació. Ha afegit que les pràctiques acostumen a començar en el segon trimestre del segon curs i que actualment els centres es troben en vies de planificació d’aquestes activitats.

Està previst que la resolució amb les noves mesures es publiqui avui i que també la rebin tots els centres afectats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Punt al Pati i el Punt el Campus reprenen l’activitat als centres d’ensenyament

Notícia següent

La CUP vol que totes les entitats tinguin accés als recursos que ofereix l’Ajuntament

Notícies relacionades