Durant el 2022 encara tindrem pandèmia

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha instat a treballar perquè el certificat Covid “no sigui discriminatori”, i en aquest sentit ha recordat que encara queda molta població per vacunar a Catalunya.

“Està a l’horitzó del Govern plantejar-ho. Hi ha una regulació que s’ha de preparar. No es pot utilitzar el certificat digital Covid tal com està en aquests moments, perquè és un certificat plantejat des de la UE per als viatges i si vols aplicar-lo en altres entorns has de tenir aquesta transposició”, ha explicat aquest dimarts en una entrevista del diari ‘Ara’ que ha recollit Europa Press.

Respecte al procés de vacunació, ha dit que encara queda un milió de persones d’entre 18 i 29 anys per vaccinar i preveu que ho estiguin a principi de setembre, i a partir d’aleshores es començarà a vacunar els adolescents.

Per al curs escolar vinent espera “un any semblant al passat” i ha avisat que el 2022 clarament encara hi haurà pandèmia, en les seves paraules.

Després que Catalunya ha restringit tota la seva capacitat assistencial per a activitat urgent i Covid, ha alertat que la pandèmia ha escurçat l’esperança de vida un any i mig i que d’aquí a uns mesos hi haurà moltes malalties no detectades a temps.

Ha assenyalat que fins a la primera setmana d’agost creixerà el nombre d’ingressats per coronavirus a les UCI, i ha descartat que el Govern apliqui restriccions més severes: “Si les coses empitjoressin molt, evidentment s’haurien de plantejar totes les situacions possibles, però en aquests moments crec que és poc probable”.