Donen unes cendres a uns fills que no eren del seu pare

El 3 de maig de 2019, Rubén Alonso Villar, de 40 anys, viatjava amb les cendres del seu pare des de Vigo fins Astúries on es trobaven els seus oncles, germans de la víctima, quan a meitat de camí van cridar des del tanatori demanant que tornés l’urna, perquè les cendres que havien a l’interior no eren del seu pare, sinó d’un ciutadà portuguès.

Rubén i la seva dona no es podien creure que al cotxe portessin les restes d’un desconegut, que a sobre havien estat vetllant tota la nit anterior: “Parem per prendre alguna cosa. Ens vam quedar gelats. Era increïble tot”, ha explicat Rubén a El País.

Davant tal error, un empleat de la funerària li va oferir desplaçar-se fins Astúries i canviar-hi l’urna del seu pare per la del ciutadà portuguès, la família també ho estava buscant des que van saber que havia estat incinerat fruit d’una ordre judicial.

No obstant això, no va ser un sol error de la funerària, sinó tot un cúmul d’errors, començant pel jutjat que va aixecar el cadàver, seguit de l’Institut de Medicina Legal de Galícia i el tanatori que va incinerar els cadàvers i els va confondre.