Djokovic no podrà participar a Roland Garros sense la pauta completa de vacunació

El Govern francès, que fa una desena de dies havia assenyalat que Novak Djokovic podria participar en el torneig de Roland Garros encara que no estigués vacunat, ha rectificat i avisa que tots els que competeixin hauran de tenir la pauta completa, igual que s’exigirà al públic i als professionals implicats.

La rectificació va arribar de la mà de la ministra d’Esports, Roxana Maracineanu, en la nit del diumenge al dilluns, hores després que el Parlament adoptés definitivament el projecte de llei que imposarà un certificat de vacunació per a moltes activitats de la vida social, la qual cosa inclou assistir a espectacles esportius.

En un missatge en el seu compte de Twitter, Maracineanu va constatar que s’ha adoptat aquest certificat sanitari, de manera que “des que es promulgui la llei, serà obligatori per a entrar en els espais ja sotmesos al passaport sanitari (estadis, teatres o salons) per al conjunt dels espectadors, dels practicants, dels professionals, francesos o estrangers”.

Rectificació justificada
La ministra va aprofitar per a agrair al moviment esportiu la seva acció de “convicció dels últims i pocs no vacunats” i va insistir que els uns i els altres tenen ara intenció de treballar junts per a “preservar les competicions” i promoure el passaport de vacunació “a nivell internacional”.

Havia estat la mateixa Maracineanu la que el passat 7 de gener, en ple contenciós polític i judicial a Austràlia per la presència de Djokovic malgrat la seva negativa a vacunar-se, havia assenyalat que el serbi sí que podria participar en Roland Garros, programat entre finals de maig i començaments de juny.

La responsable francesa d’Esports va argumentar llavors que França aplicaria una excepció a l’obligació del certificat de vacunació als esportistes en les competicions internacionals, de manera que no se’ls aplicaria la nova normativa francesa i podrien competir fins i tot sense estar immunitzats.

Ho va justificar amb l’argument que en les competicions internacionals regeixen els “protocols obligatoris imposats per les federacions” que, segons va donar a entendre, estarien per sobre de la normativa francesa.