Distribueixen productes falsos a tot Catalunya

S'han intervingut 19.000 falsificacions

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional ha detingut a 31 repartides per tot el territori nacional acusades de ser membres d’una xarxa de distribució de productes falsos en 14 províncies d’Espanya, 4 d’elles són catalanes. A més, han intervingut 19.000 productes falsos.

Després de les recerques policials es coneix que la mercaderia era distribuïda pel mateix remitent, situat a Bulgària, que enviava a diferents persones que estaven situades pel territori espanyol.

En concret, l’operació s’ha dut a terme a les províncies catalanes de Tarragona, Barcelona,  Girona i Lleida. També a les espanyoles d’Albacete, Alacant, Castelló, Granada, Madrid, Màlaga, Múrcia, Sevilla, València i Biscaia.

CURS DE LA RECERCA
La recerca es va iniciar el mes d’octubre passat arran d’un operatiu policial realitzat a Sevilla en el qual els agents van intervenir 3.500 productes presumptament falsos i van detenir a 3 ciutadans de nacionalitat senegalesa com a presumptes autors d’un delicte contra la propietat intel·lectual.

Després d’analitzar el tipus de mercaderia intervinguda -samarretes d’equips de futbol, bosses de marques de luxe i altres peces de marroquineria- i les declaracions dels detinguts, els investigadors van descobrir que els arrestats s’encarregaven de la funció de proveir als venedors en la via pública i en els basars.

Amb l’avanç de la recerca, la Policia va advertir que el procediment emprat pels detinguts a Sevilla podria estar realitzant-lo la mateixa organització al voltant de la geografia espanyola. Així, es van iniciar les gestions policials pertinents –més de 19 actuacions– en les quals van detenir a 31 persones i van confiscar 19.163 productes falsos de diverses marques conegudes.

L’operació continua oberta a l’espera de determinar qui és el remitent dels productes intervinguts, presumptament situat a Bulgària.