Discoteques plenes de gent sense mascareta i sense guardar distàncies

Salut es podria replantejar la reobertura de l'oci nocturn

Una discoteca de Mataró amb els clients sense mantenir les mesures de seguretat. TWITTER @SANDRONSIKA

En ple debat sobre la reobertura de l’oci nocturn fa una setmana i amb la possibilitat de fer marxar enrere la mesura, no paren de sortir imatges de diverses discoteques de Catalunya en què no es guarden les mesures de seguretat establertes. L’últim cas és el d’una discoteca de Mataró, on els clients apareixen ballant sense mascareta i sense guardar la distància de seguretat.

A les xarxes socials alguns usuaris expliquen que aquesta és una tònica habitual durant l’última setmana a locals de Barcelona o el Maresme. Alguns es queixen de la reobertura dels locals o critiquen que no s’hagi vacunat els més joves un cop ja s’havien vacunat les persones de risc. Cal recordar que per primera vegada des de l’inici de la pandèmia la mitjana d’edat dels positius és inferior als 30 anys.

Salut es planteja tornar a tancar l’oci nocturn

L’Agència de Salut Públic no veu malament la reobertura de l’oci nocturn sempre que es respectin les mesures. No obstant això, la gerent de l’Agència, Carme Borrell, s’ha mostrat preocupada davant l’augment de casos dels darrers dies i ha assegurat que si no es compleixen les mesures “s’hauria de replantejar”.

L’oci nocturn diu que són mesures complicades de complir

Per la seva banda, la patronal de l’oci nocturn, FECASARM, assegura que algunes d’aquestes restriccions són força severes i no es poden controlar com en el cas de les distàncies de seguretat. El sector demana que no es criminalitzi l’oci nocturn i reclama implantar un protocol de test previ per poder accedir als locals.