Es publica el Diccionari de turisme del TERMCAT

El Diccionari de turisme és una obra impulsada per Turisme de la Generalitat de Catalunya i amb el suport del Govern d’Andorra

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

En el marc del conveni entre el Centre de Terminologia Catalana (TERMCAT) i el Departament de Política Lingüística del Ministeri de Cultura i Esports, es publica en línia el nou Diccionari de turisme, que inclou 1.200 termes classificats temàticament, amb definicions, equivalents en castellà, francès, anglès i alemany, i notes complementàries.

El Diccionari de turisme és una obra impulsada per Turisme de la Generalitat de Catalunya i amb el suport del Govern d’Andorra. Parteix del Diccionari d’hoteleria i turisme publicat en paper l’any 2001 i de la terminologia treballada al TERMCAT de manera puntual durant aquests anys, i s’hi ha afegit vocabulari més actual aportat per un equip d’especialistes.

Els termes que s’hi recullen fan referència als àmbits de l’allotjament, la restauració, els transports, l’organització de viatges, l’ordenació i promoció turístiques, les tecnologies i les fires i congressos. Per exemple, s’hi poden trobar termes com ara centre d’interpretació, viatge de familiarització, petjada del turisme, escapada urbana, turisme de compres, turisme responsable o certificació de qualitat turística.

No és un producte tancat, perquè hi ha un conjunt de termes, sobretot manlleus d’altres llengües, que encara estan en estudi, i per tant continua obert a la incorporació de neologismes d’aquest àmbit.

El recull forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment prop de 170 títols dedicats a diversos camps d’especialitat. El Departament de Política Lingüística del Ministeri de Cultura i Esports renova periòdicament el conveni amb el TERMCAT des del 1997 amb l’objectiu de difondre els termes adequats en català d’especialitats esportives, mèdiques, científiques i tècniques. Els àmbits de l’esport, l’educació, la infermeria, els drets humans, les relacions internacionals o la ciberseguretat són alguns altres que han ampliat i actualitzat el vocabulari gràcies a aquesta col·laboració.