La DGT elimina una de les multes més comunes

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha fet modificacions a la Llei de Trànsit i Seguretat Viària

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha fet modificacions a la Llei de Trànsit i Seguretat Viària que, entre altres canvis, eliminen una de les multes més habituals.

 

Es tracta de l’obligatorietat de dur sempre el carnet de conduir a sobre quan la persona està circulant amb el seu vehicle. Fins ara, aquest document era un dels 3 obligatoris que sempre havien d’estar al vehicle en cas que la Policia parés al conductor i li requerís.

 

Ara, això canviarà i el permís de conduir ja no serà obligatori dur-lo al damunt, com a mínim en format físic. Fins ara, si la policia parava un conductor i aquest no duia aquest document, s’enfrontava a una sanció de 80 euros.

 

La DGT ha decidit modernitzar-se i adaptar-se als temps, i gràcies a l’app miDGT, ja no demanarà dur el carnet de conduir a sobre. Això sí, en aquests casos, el conductor haurà de presentar o bé el seu DNI o el permís de conduir virtual de miDGT.

 

Amb qualsevol d’aquestes dues opcions, els conductors podran demostrar que tenen un carnet de conduir vigent i s’estalviaran 80 euros de sanció. Si no tenen el carnet de conduir físic, però tampoc poden entregar aquestes altres documentacions alternatives, la sanció es mantindrà.

 

MiDGT es pot descarregar a qualsevol telèfon mòbil intel·ligent a través de Google Play, en el cas dels Android; o de l’App Store d’Apple.