Detinguts per vendre documents d’identitat falsos a Catalunya

El grup presumptament utilitzava a menors d'edat perquè robessin en la via pública i aconseguissin els documents

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
08-10-2021 Imagen de los agentes con los documentos de identidad.La Policía Nacional y la Guardia Urbana de Barcelona, coordinados por la Europol, han detenido a tres personas que formaban parte de una presunta organización criminal que falsificaba y vendía documentos de identidad --pasaportes y DNIs-- nacionales y de extranjeros en la ciudad.SOCIEDAD POLICÍA NACIONAL

La Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona, coordinats per l’Europol, han detingut a tres persones que formaven part d’una presumpta organització criminal que falsificava i venia documents d’identitat –passaports i DNIs– nacionals i d’estrangers a la ciutat.

En un comunicat aquest divendres, han explicat que la recerca es va iniciar a principis d’enguany, quan els agents van rebre informacions anònimes de l’existència d’una organització criminal.

Aquest grup presumptament utilitzava a menors d’edat perquè robessin en la via pública i aconseguissin els documents, i posteriorment els lliuraven al presumpte líder de l’organització, que els venia en el mercat negre, ja fora “en el seu format original o parcialment falsificats”.

Durant la recerca es va comprovar que l’organització tenia ramificacions a Europa, i es va interceptar un paquet enviat a Grècia amb 100 documents, 65 d’ells denunciats com sostrets.

Els agents van realitzar entrades i registres en tres habitatges de Barcelona, van detenir als tres presumptes líders de l’organització i van intervenir més de 2.000 documents d’identitat, 13.000 euros en efectiu, més de 25 terminals mòbils, una arma i material per a falsificar documents.