Detingut un empresari per fer treballar 7 dies a la setmana els seus treballadors

Un empresari de 43 anys d’una mercantil d’Alcoi ha estat detingut per explotar laboralment els seus treballadors, un dels quals feia treballar presumptament amb jornades de set dies a la setmana en horari de matí i tarda a canvi d’un salari de 150 euros.

Segons la Policia Nacional, l’empresari arrestat és de nacionalitat marroquina, es dedicava al reciclatge de roba i tenia la víctima en condicions de semiesclavatge i amb la promesa d’un contracte laboral.

El treballador que ha denunciat aquesta situació, que no té documentació legal a Espanya, ha manifestat als agents que pernoctava en un matalàs a terra de la nau d’un polígon industrial alcoià al costat dels sacs de roba i menjava el que en portava una altra empleada, que es trobava en una situació laboral similar.

Tenia ordre de no obrir ningú sota cap circumstància i avisar l’empresari si detectaven qualsevol moviment estrany de vehicles que pogués suposar la presència de la policia o de la inspecció de treball.

Quan va fugir i va abandonar la nau, la víctima va ser amenaçada per l’empresari, que estava en possessió del seu passaport, i qui li va dir que enviaria aquesta documentació al Marroc i que en patiria les conseqüències.

El dia que es va inspeccionar la nau es van localitzar a l’interior dos treballadors amagats, un home de 28 anys i una dona de 42, tots dos marroquins i també en situació irregular.

Aquests realitzaven una tasca de selecció i tall del tèxtil reciclat sense cap mesura de seguretat, mancaven de ventilació ni mitjans de protecció i cobraven sous mínims sense cap contracte ni cap assegurança.