Detingut un empresari per fer treballar 7 dies a la setmana els seus treballadors

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un empresari de 43 anys d’una mercantil d’Alcoi ha estat detingut per explotar laboralment els seus treballadors, un dels quals feia treballar presumptament amb jornades de set dies a la setmana en horari de matí i tarda a canvi d’un salari de 150 euros.

Segons la Policia Nacional, l’empresari arrestat és de nacionalitat marroquina, es dedicava al reciclatge de roba i tenia la víctima en condicions de semiesclavatge i amb la promesa d’un contracte laboral.

El treballador que ha denunciat aquesta situació, que no té documentació legal a Espanya, ha manifestat als agents que pernoctava en un matalàs a terra de la nau d’un polígon industrial alcoià al costat dels sacs de roba i menjava el que en portava una altra empleada, que es trobava en una situació laboral similar.

Tenia ordre de no obrir ningú sota cap circumstància i avisar l’empresari si detectaven qualsevol moviment estrany de vehicles que pogués suposar la presència de la policia o de la inspecció de treball.

Quan va fugir i va abandonar la nau, la víctima va ser amenaçada per l’empresari, que estava en possessió del seu passaport, i qui li va dir que enviaria aquesta documentació al Marroc i que en patiria les conseqüències.

El dia que es va inspeccionar la nau es van localitzar a l’interior dos treballadors amagats, un home de 28 anys i una dona de 42, tots dos marroquins i també en situació irregular.

Aquests realitzaven una tasca de selecció i tall del tèxtil reciclat sense cap mesura de seguretat, mancaven de ventilació ni mitjans de protecció i cobraven sous mínims sense cap contracte ni cap assegurança.