Detenen un home per accedir als comptes de Twitter d’Obama i Biden

Un ciutadà britànic ha estat detingut a Estepona (Màlaga) acusat d’accedir de manera il·lícita a 130 comptes de la xarxa social Twitter, entre elles diverses de rellevants personalitats del món polític i financer dels Estats Units com Joe Biden, Barack Obama o Bill Gates.

El Cos Nacional de Policia ha informat aquest dimecres a través del seu compte de Twitter d’aquesta operació, denominada Portland i desenvolupada al costat de l’FBI que ha permès conèixer que entre les víctimes de l’arrestat estan el president estatunidenc Biden i un dels seus antecessors en el lloc.

El detingut està acusat dels delictes de ciberamenaces, ciberextorsió i ciberassetjament, segons ha donat a conèixer la Policia espanyola.

Segons el diari SUD, es tracta d’un jove de 22 anys que dirigia als milions de seguidors dels perfils afectats cap a una estafa en la qual s’oferien pagaments amb bitcoin.

L’arrest va tenir lloc el dimarts per agents del Cos Nacional de Policia després d’una ordre internacional dictada des dels Estats Units.

La recerca va començar al juliol del passat any, indica la pàgina web del periòdic malagueny, quan els comptes de nombrosos personatges públics com els referits polítics o els empresaris Bill Gates i Jeff Bezos van ser víctimes de l’atac informàtic, així com empreses com Apple o Uber.

Es van publicar missatges molt semblants en els comptes atacats en els quals s’oferia doblegar els diners que els usuaris ingressessin amb bitcoin en un moneder virtual de criptomonedes, assenyala el rotatiu, que precisa que en les perquisicions han participat, entre altres, el Servei Secret dels Estats Units i autoritats del Regne Unit.

També s’acusa el detingut d’un assetjament cibernètic a una víctima juvenil i podria estar darrere d’un atac digital a altres xarxes socials.