Detenen tres integrants d’una organització que robava en pàrquings de zones comercials

Hi ha un quart detingut, el responsable d'un establiment, acusat de receptació

Els Mossos van detenir el passat dimecres tres homes d’una organització que robava en pàrquings de zones comercials. Els detinguts tenen 30, 33 i 37 anys, són de nacionalitat cubana i peruana, veïns de Barcelona, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat i se’ls acusa de set delictes de furt, estafes bancàries i pertinença a grup criminal.

Els investigadors de la comissaria de Martorell van detectar el passat agost un increment de delictes de furt seguint el mateix mètode i el posterior ús indegut de les targetes de crèdit sostretes. Un dels membres despistava la víctima, mitjançant el llançament de monedes, mentre un altre aprofitava el descuit i accedia a l’interior del vehicle per emportar-se la bossa de mà.

Aquest tipus de furt s’acostumava a fer en zones d’estacionament properes a grans supermercats i aprofitaven el moment que les víctimes introduien els productes al vehicle després de fer la compra.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir identificar els autors dels fets delictius, un grup criminal d’un mínim de tres persones, amb rols diferenciats i amb una gran mobilitat dins del territori català.

Els investigadors van constatar que seguint aquest ‘modus operandi’, el grup havia actuat a Esparreguera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Arenys de Mar, Mataró, Reus i El Vendrell.

Posteriorment, els autors dels furts utilitzaven les targetes de crèdit sostretes per comprar il·lícitament begudes alcohòliques en diferents comerços, i després ho revenien en un supermercat de Barcelona.

El 30 de setembre, els investigadors van localitzar i detenir a Rubí tres membres del grup, els quals van quedar detinguts com a presumptes autors de set delictes de furt, estafes bancàries i pertinença a grup criminal. Un dia més tard, van detenir el responsable de l’establiment comercial -un home indi de 45 anys- coma presumpte autor d’un delicte de receptació i va quedar en llibertat després de declarar en seu policial, a l’espera que el citi el jutge.

Els tres arrestats van passar dissabte a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.