Detenen dos grups d’atracadors violents que actuaven per tota Catalunya

Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte passat quatre persones que formaven part de dos grups d’atracadors que actuaven a comerços de Catalunya.

El 24 de juliol dues persones van entrar en una botiga telefònica al districte de l’Eixample a Barcelona amb un gran ganivet, van amenaçar els treballadors i es van emportar 18 telèfons i uns 250 euros en efectiu, han dit els Mossos en un comunicat aquest dissabte.

Diversos testimonis de l’assalt van provar de parar-los quan fugien en una moto robada i el conductor va fer maniobres evasives i va envestir dos vianants, un d’ells en cadira de rodes.

Aquest accident va fer que un dels lladres acabés retingut per diverses persones, i l’altre va fugir després d’intimidar amb un ganivet els altres vianants que volien retenir-lo, però va ser detingut per un mosso fora de servei que estava al lloc dels fets.

Se’ls atribueixen dos robatoris violents més a Barcelona a una altra botiga telefònica i en un hotel els dies 13 i 22 de juliol, d’on es van emportar mòbils per valor de 4.500 euros i uns 400 euros de les caixes enregistradores.

Els detinguts, de nacionalitat espanyola i 24 i 36 anys, sumen 23 antecedents, i entre febrer i el moment de la detenció un dels autors suma 8 antecedents, tots per fets violents.

RUTA DE ROBATORIS PER L’A-2

El mateix dia 24 tocades les 23.15, dues persones més que anaven amb moto van entrar, amb els cascos posats i navalles, a una sala de jocs del barri de Balàfia a Lleida, on van amenaçar i van ferir un treballador i se’n van anar sense aconseguir emportar-se res.

Mitja hora després es va rebre un avís d’un hotel de Mollerussa (Lleida), segons el qual dues persones que anaven amb moto havien intimidat amb un ganivet de cuina els traballadors i s’havien emportat 260 euros de la caixa.

Una hora més tard, van amenaçar amb el mateix ganivet la treballadora d’un restaurant i van llançar la caixa registradora a terra produint danys i es van emportar uns 450 euros.

Els Mossos d’Esquadra d’Igualada van tancar la zona i van localitzar a l’autovia A-2 els dos individus circulant, que van fer maniobres evasives “de manera temerària” per evitar l’acció policial, fins que van ser detinguts.

Els detinguts són dos espanyols de 21 i 34 anys veïns de Montornès del Vallès (Barcelona) i Barcelona, i un d’ells té 54 antecedents policials, la majoria per robatoris.