Detectat el primer cas a Europa de la nova variant

Certificate of vaccination - COVID-19

Una dona amb símptomes de coronavirus després d’un viatge a Egipte amb escala a Turquia és el primer cas confirmat a Bèlgica d’un pacient contagiat amb la nova variant B.1.1.529, coneguda com a ‘Nu‘, inicialment localitzada per la comunitat científica als països del sud dÀfrica.

El diagnòstic ha estat confirmat per l’Hospital universitari UZ Leuven (Lovaina) després d’examinar una noia adulta que no estava vacunada i que va començar a desenvolupar símptomes onze dies després d’haver fet el viatge a Egipte, segons informa la cadena belga RTBF.

Es tracta del primer cas confirmat a Europa d’aquesta variant que es relaciona amb els països del sud d’Àfrica , encara que la pacient, que presenta una alta càrrega vírica, no sembla tenir cap vincle recent amb aquesta regió, d’acord amb la informació oferta del cas.

El diagnòstic coincideix amb una proposta de la Comissió Europea de tancar la frontera comuna als vols amb origen o destinació a la regió del sud d’Àfrica, una mesura que els Vint-i-set encara han d’examinar aquest divendres a la tarda.

Abans que transcendís el cas de la jove contagiada a Bèlgica, precisament el ministre de Salut belga, Frank Vandenbroucke, ha indicat en una roda de premsa que s’adhereix totalment a la proposta de restringir els vols a la regió per tal de “prudència”, malgrat que “encara no se sap gaire” de la variant.