Desmantellen una xarxa que falsificava certificats covid a delinqüents i famosos

S'anunciaven a grups negacionistes oferint falses proves PCR negatives i passaports falsificats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional ha detingut set persones, sis a Madrid i una a Barcelona, que formaven part d’una xarxa internacional que falsificava passaports covid i PCR a delinqüents i famosos. En total hi hauria unes 1.600 persones que s’haurien beneficiat d’aquesta estafa, en què l’organització criminal hauria captat personal sanitari per accedir al registre.

Amb aquestes detencions s’hauria desarticulat la branca espanyola d’una xarxa criminal que operava des de França, però que actuava en diversos països de la Unió Europea. Els detinguts s’anunciaven a grups negacionistes oferint falses proves PCR negatives i passaports covid falsificats.

El preu per una falsa PCR negativa era de 50 euros, mentre que per un passaport covid falsificat el preu oscil·lava entre els 200 i els 1.000 euros i podien constar dues o tres dosis de la vacuna. Per fer més complicat el rastreig, el grup criminal exigia fer el pagament en criptomonedes a tercers països. Un cop fet el pagament, els clients rebien el codi QR que acreditava la falsa pauta de vacunació i al cap de dos dies ja podien obtenir el passaport covid.

Entre els famosos que haurien comprat documenta falsos hi hauria el cantant Omar Montes, un dels artistes més escoltats a Espanya a través d’Spotify i conegut en el món de la televisió per haver participat en diferents realities de Telecinco. Pel que fa als delinqüents hi hauria “la reina de la coca” d’Espanya i un lladre encastador d’aparadors i especialista en caixes fortes conegut com el Moli.