Desarticulada una organització criminal per robatoris amb força en domicilis des de l’Hospitalet de Llobregat

Després del confinament havien diversificat l'activitat delictiva amb la venda de drogues i la tinença d'armes

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una xarxa que robava amb força en domicilis del Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Oriental. El grup estava en un pis ocupat del barri de Sanfeliu de l’Hospitalet de Llobregat. Amb el confinament per la covid-19 havien aturat l’activitat però després la van reemprendre i ampliar amb la venda de substàncies estupefaents i la tinença il·lícita d’armes. El 29 de juliol es van fer set entrades i escorcoll a Barcelona, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat, es van detenir tres persones de nacionalitat espanyola, d’entre 20 i 28 anys, i se’n va denunciar una quarta. El jutjat d’instrucció 3 de l’Hospitalet de Llobregat va decretar l’ingrés a presó del cap del grup i la llibertat amb càrrecs per a la resta.
Durant l’escorcoll del 29 de juliol els agents van localitzar joies, rellotges i altres objectes de valor que havien estat prèviament sostrets. A més, els agents van intervenir una pistola, 10.000 euros en efectiu, 100 grams de cocaïna i substància de tall preparada per a la seva venda al detall.
Als detinguts se’ls imputa l’autoria de deu robatoris amb força a domicilis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tinença il·lícita d’armes, un delicte contra la salut pública i per pertinença a grup criminal.La investigació es va iniciar al mes de gener per un increment de robatoris amb força en domicilis pel mètode de l’escalament de façanes a l’Hospitalet de Llobregat.

En una primera fase de la investigació es van obtenir indicis de la participació de les persones investigades en un total de vuit robatoris en domicilis dels municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Un cop finalitzat el període de confinament els investigats del grup autoanomenat ‘Tres puntos – 3P’ van reprendre l’activitat delictiva i van dur a terme més robatoris en domicilis dels municipis de Collbató i de Lliçà d’Amunt.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.