Demanen que el certificat covid caduqui als nou mesos si no inclou dosis de reforç

La Comissió Europea ha proposat aquest dijous que el certificat europeu covid que permet viatjar als europeus sense restriccions si estan vacunats caduqui als nou mesos d’haver rebut la pauta completa d’inoculació llevat que s’hagi administrat la dosi de reforç, la qual cosa en prorrogaria la validesa indefinidament.

Brussel·les fa aquesta recomanació i apel·la els estats membres a coordinar-se per evitar una altra vegada el caos en la gestió de la pandèmia i poder adaptar els instruments de control que existeixen a la “situació volàtil” de l’avanç del coronavirus als estats membres i a les diferències en les seves taxes de vaccinació.

L’executiu comunitari ha tingut en compte l’informe que va difondre dimecres el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) que estima en sis mesos el període de màxima protecció de la vacuna.

La Comissió ha decidit afegir a aquest període tres mesos més perquè els estats membres tinguin prou marge per organitzar les campanyes per administrar a la població les dosis de reforç, segons ha informat en una roda de premsa a Brussel·les el comissari de Justícia, Didier Reynders.