Demanen la compareixença d’El Homrani al Parlament per l’augment d’agressions homòfobes

L'OCH ha registrat 120 incidències contra el col·lectiu LGTBI

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a la Diputació Permanent del Parlament. ACN

Els grups parlamentaris del PSC-Units, CatECP i la CUP han formalitzat aquest dimecres una petició conjunta perquè el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, comparegui a la Comissió d’Igualtat de les Persones de la cambra catalana arran de l’augment d’agressions contra el col·lectiu LGTBI.

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha detectat 120 incidents homòfobs fins a aquest dimarts, per això els tres grups volen que El Homrani doni explicacions al Parlament. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja havia avançat a Twitter que ho demanarien i, com els comuns i els cupaires, també ha exigit que s’aprovi el règim sancionador de la llei de drets LGTBI del 2014.

L’OCH demana explicacions

L’Observatori Contra l’Homofòbia ha reclamat als grups parlamentaris que demanin la compareixença urgent del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, “per explicar l’augment de la lgtbifobia i els greus fets de Sitges i les mesures i accions que s’han realitzat”. L’entitat també insisteix en reclamar l’aprovació del reglament del règim sancionador de la Llei 11/2014. Dimarts passat els mossos van detenir 22 joves per agredir indiscriminadament vianants als carrers de Sitges i a una desena d’aquests arrestats els van imputar un delicte d’odi i discriminació per atacar una parella per la seva orientació sexual.