Demanen 12 anys de presó per matar al seu oncle d’una punyalada

D'una punyalada en el cor després d'una discussió

La Fiscalia ha sol·licitat la pena de 12 anys de presó per un delicte d’homicidi dolós per a un home acusat de matar al seu oncle d’una punyalada en el cor després d’una discussió en l’habitatge en la qual convivien en la capital. El judici està previst que se celebri per la fórmula del jurat popular en la Secció Primera de l’Audiència de Granada del 29 de novembre a l’1 de desembre.

Els fets es remunten el 26 d’abril de 2020, durant el confinament per la pandèmia. L’acusat vivia en un habitatge de Granada al costat de la seva àvia i el fill d’ella, que se’n va anar a viure amb ells després de la seva separació, i des d’aquest moment la convivència s’havia tornat “conflictiva”, segons exposa la Fiscalia en el seu escrit d’acusació provisional, al qual ha tingut accés Europa Press.

L’oncle de l’acusat tenia “problemes amb l’alcohol i es mostrava molt agressiu” tant amb la seva mare com amb el seu nebot, als quals “no deixava d’amenaçar-los, arribant fins i tot a agredir-los”.

El dia del crim, la víctima se’n va anar a treure als gossos tancant la porta d’un cop de porta, alguna cosa que li va recriminar la seva mare. Va reaccionar posant-se “molt agressiu” com “era habitual” insultant-la tant a ella com al seu nebot, que estava en el sofà, i el va acusar de ser “el culpable” de tot el que passava. Així, sense mitjançar paraula, va començar a donar-li cops de puny en el pit i va arribar a agafar un canelobre per a intentar colpejar-li al cap, però la dona va intervenir i va acabar en el sòl després de ser colpejat pel seu fill.