Demà ja es poden comprar tests d’antígens sense recepta a les farmàcies

El COFB adverteix que en els propers dies podria ser difícil trobar el producte en espera que el mercat es vagi regulant

Les farmàcies preveuen una demanda “alta” de tests d’antígens a partir d’aquest dijous, quan entra en vigor la regulació de la venda d’aquests productes d’autodiagnòstic de la covid-19 sense recepta mèdica.
“La gent té molta necessitat d’estar cribrada”, afirma la vicetresorera del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Marta Gento, a l’ACN.
Gento adverteix que els propers dies podrien ser “una mica dificultosos” per trobar tests a les farmàcies ja que, com va passar amb les mascaretes, el mercat s’ha d’anar regulant.
La representant del COFB indica que el cost d’un test ronda ara els 10 euros i que la fiabilitat és alta, però recorda que un resultat negatiu no eximeix de complir les mesures o fer l’aïllament en cas de ser contacte.
El Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts el reial decret, llargament reclamat pels farmacèutics i diversos sectors socials i econòmics, i aquest dimecres surt publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), però l’entrada en vigor és aquest dijous.