Demà ja es poden comprar tests d’antígens sense recepta a les farmàcies

El COFB adverteix que en els propers dies podria ser difícil trobar el producte en espera que el mercat es vagi regulant

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Les farmàcies preveuen una demanda “alta” de tests d’antígens a partir d’aquest dijous, quan entra en vigor la regulació de la venda d’aquests productes d’autodiagnòstic de la covid-19 sense recepta mèdica.
“La gent té molta necessitat d’estar cribrada”, afirma la vicetresorera del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Marta Gento, a l’ACN.
Gento adverteix que els propers dies podrien ser “una mica dificultosos” per trobar tests a les farmàcies ja que, com va passar amb les mascaretes, el mercat s’ha d’anar regulant.
La representant del COFB indica que el cost d’un test ronda ara els 10 euros i que la fiabilitat és alta, però recorda que un resultat negatiu no eximeix de complir les mesures o fer l’aïllament en cas de ser contacte.
El Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts el reial decret, llargament reclamat pels farmacèutics i diversos sectors socials i econòmics, i aquest dimecres surt publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), però l’entrada en vigor és aquest dijous.