Deixen en llibertat un home que va violar 4 noies de 13 anys a Catalunya

L'investigat hauria contactat amb les menors a través de les xarxes socials

L’Audiència de Girona ha deixat en llibertat un jove empresonat per violar adolescents de 13 anys a Figueres. L’investigat hauria contactat amb les menors a través de les xarxes socials, o bé quan sortien de classe, per guanyar-se’n la confiança. Entre febrer i finals de juliol, els Mossos d’Esquadra ja l’han detingut tres vegades i en dues ocasions ha ingressat a presó. L’últim cop va ser el 22 de juliol.

Aquesta setmana, però, segons informa ‘El Periódico’, l’Audiència de Girona l’ha deixat de nou en llibertat provisional al·legant que la víctima no havia declarat davant el jutjat d’instrucció. Al jove se l’acusa d’haver violat quatre menors de 13 anys; en concret, de tres agressions sexuals i d’un abús amb penetració.

La primera vegada que els Mossos d’Esquadra van detenir aquest jove de 24 anys va ser el 17 de febrer. Se l’acusava d’haver agredit sexualment dues adolescents de 13 anys a Figueres. La policia va rebre aquestes denúncies entre els mesos de gener i febrer.

En aquella ocasió, després de passar a disposició del jutjat d’instrucció 2 de Figueres, el noi va quedar en llibertat provisional. Sí que se li van aplicar, però, mesures cautelars. En concret, ordres d’allunyament cap a la víctimes, retirada del passaport i li compareixences periòdiques.

Arran d’aquest cas, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació. I el 3 de març, la policia va tornar a detenir el sospitós. Aquesta vegada, per una violació que hauria comès el juliol del 2021. La víctima també era una menor de 13 anys.

Aquesta vegada, el jutjat de guàrdia en va ordenar l’ingrés a presó, incomunicada i sense fiança, per agressió sexual. La investigació d’aquest cas va anar a parar al jutjat d’instrucció número 3 de Figueres.

El jove, però, va sortir del centre penitenciari. I el 9 de juliol, els Mossos d’Esquadra van tornar a rebre una denúncia contra ell; també, per haver violat una menor de 13 anys. La policia el va arrestar el dia 21 i l’endemà va tornar a ingressar a presó.