Un cuidador viola una àvia de 95 anys en una residència

La Fiscalia ha rebaixat la petició de pena de deu anys de presó a set per al jove

Un jove ha estat acusat d’abusar sexualment d’una àvia de 95 anys a la qual cuidava mentre treballava en la residència La Bonanova, a Palma, ha justificat que ho va fer perquè “fumava molta marihuana i bevia molt”. El judici es va celebrar al maig a la Secció Primera de l’Audiència Provincial de Balears. Durant el mateix, el jove, de 27 anys en el moment dels fets, ha assegurat que està d’acord amb l’escrit de la Fiscalia, però ha matisat que “no té molts records”.

“Recordo que vaig portar a la dona a l’habitació per a ficar-la al llit, la vaig voltejar, li vaig canviar el bolquer i vaig començar a masturbar-me“, ha descrit a preguntes de la Fiscalia, alhora que ha assenyalat la situació personal en què es trobava: “Estava amb depressió sense tractar, fumava molts porros i bevia alcohol per a intentar no estar malament. A més, prenia pastilles que agafava de la Bonanova”.

Davant qüestions de l’advocat de la defensa, el jove ha subratllat que, en aquell moment, vivia amb una companya de treball i estava en una situació personal “molt dolenta”. “Aquell dia vaig començar a prendre cerveses abans d’anar a treballar, de camí al mateix em vaig ‘liar‘ un porro i després em vaig emportar més marihuana per a fumar durant el treball. A més, em vaig medicar perquè no em sentia bé”, ha comptat.

La Fiscalia, en les conclusions finals, ha rebaixat la petició de pena de deu anys de presó a set per al jove, contractat com a auxiliar d’infermeria en la residència. Els fets jutjats van tenir lloc el 31 d’agost de 2019, quan l’home es va dirigir a l’habitació de la víctima, de 95 anys en aquell moment i prostrada a causa de la seva incapacitat per demència.

El cuidador, segons la Fiscalia, aprofitant que havia de dur a terme les labors diàries d’higiene, com canviar-li el bolquer, es va baixar els pantalons i li va introduir el penis per la vagina fins que va ser enxampat per una companya.