Cs proposa en els PGE invertir 3.000 MEUR per a pal·liar els efectes de la COVID-19

Algunes de les esmenes del grup taronja també aborden la modernització de les estacions de Rodalies de Catalunya i la millora de la cobertura de banda ampla en les àrees rurals catalanes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Ciutadans ha elaborat una sèrie d’esmenes per als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) entre les quals s’inclouen “una sèrie de polítiques l’aprovació de les quals permetria contribuir de manera decisiva a la recuperació social i econòmica de Catalunya de la crisi de la Covid- 19”, les quals ascendeixen a més de 3.000 milions d’euros.

 

Aquestes ajudes plantejades per la formació taronja per al territori català inclouen 1.500 milions d’euros ajudes directes a pimes i autònoms i la mateixa inversió en un pla de rescat del turisme i l’hostaleria, així com un fons de 200 milions d’euros per a fer costat al sector del transport i un pla de xoc per a la dependència per un valor de 100 milions d’euros.

 

Cs ha presentat també esmenes que incorporen partides per a finançar inversions d’especial rellevància per a Catalunya, “tant per a potenciar el creixement, modernitzar i digitalitzar l’economia, fomentar la cohesió territorial o contribuir a la transició ecològica”.

 

Una de les esmenes anunciades per la formació liberal focalitza la seva actuació en l’ampliació de la cobertura de xarxes de banda ampla en les àrees rurals, atès que segons el partit taronja “ha de ser una prioritat garantir que els ciutadans que viuen en les zones rurals tinguin els mateixos serveis i les mateixes infraestructures que els qui viuen a les ciutats, també quan parlem d’infraestructures digitals”.

 

Cs també aposta pel desenvolupament de la xarxa ferroviària catalana, plantejant per a això dues esmenes vinculades a les estacions de Rodalies de Catalunya. Una de les propostes per al PGE de la formació taronja consisteix en un pla de modernització i millora de les estacions, pel fet que la xarxa de Rodalies “presenta greus problemes estructurals i és imprescindible un impuls a la inversió i el manteniment de la infraestructura”. Aquesta proposta, ve acompanyada d’una altra esmena de caràcter social que té per objectiu “finançar el Pla d’accessibilitat universal integral en la Xarxa d’Estacions de Rodalies de Catalunya”.